Як правильно обрати діркопробивач

В асортименті діркопробивачів, представлених в Україні, неважко заплутатися. Для будь-якого офісного співробітника велике значення має правильно обраний діркопробивач. Вимоги до вибору можуть бути різними: колір, дизайн, компактність і т.п., але є об'єктивні критерії або набір необхідних функцій для гарного діркопробивача. У цілому групу можна поділити на наступні категорії:

  • Офісні
  • Великі
  • Підвищеної потужності

     Корпус діркопробивача може бути виконаний як із пластику, так і з металу. Перевага металу очевидно - це міцність і надійність. Підошва діркопробивача повинна бути зроблена таким чином, щоб при роботі діркопробивач не сковзав по поверхні й не залишав подряпини.
     Потужність діркопробивача для пробивання 10-12 аркушів, як правило, невеликих розмірів, мається на увазі, що користуватися ним будуть нечасто. Для 12-20 аркушів - уже могутніше, а для інтенсивного використання краще підійдуть діркопробивачі для 25-40 аркушів.
Зустрічаються діркопробивачі, здатні пробивати до 250 (і більше) аркушів, але тут важливо відзначити, що для цієї операції буде потрібно чимало фізичних зусиль із боку користувача. Звідси висновок - потужність механічного виробу не можна беззастережно відносити до його плюсів, тому самі популярні моделі, які купують для офісів, мають здатність пробивання до 150 аркушів.
     Важливо скільки отворів пробиває в папері діркопробивач. Існують такі варіанти: 1 отвір - застосувань багато, але зустрічаються такі моделі нечасто; 2 - самий оптимальний; 4 - для папок на кільцях; 5 або 6 (що вже регулюється спеціальним пристосуванням). Відстань між отворами теж може бути різним. Європейський стандарт - 80/80/80мм., на який і розраховані більшість діркопробивачів на нашому ринку, (існує також скандинавський - 20/70/20 мм і інші).
     Основа діркопробивача, як правило, забезпечується резервуаром для конфетті: це або висувний контейнер, або що відкривається підошва. Найчастіше, діркопробивачі бувають із висувною лінійкою, на якій зазначений формат паперу й/або коштує мітка для центрування аркушів.


 

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: