Фахівці компанії XEROX винайшли новий метод друку

Фахівці компанії XEROX знайшли спосіб друку, при якому зображення тримаються всього один день, а папір може бути використана повторно.
Технологія поки перебуває на попередній стадії розробки, але вже демонструє потенціал, завдяки якому вона зможе стерти відмінності між паперовими документами й цифровими дисплеями й привести до значної економії паперу.

Експериментальна технологія, розроблена дослідним центром XEROX у Канаді й PARC (науково-дослідний Компанії центр в Упало-Альто) може згодом знайти широке застосування в пресі електронних листів, інтернет-сторінок і інших повсякденних документів, які проглядаються лише один раз. Згідно з підрахунками фахівців XEROX, на їхню частку доводяться дві з п'яти роздруковуються в офісах сторінок. « При обміні інформацією і її обробці більшість із нас покладаються на комп'ютери, хоча ми як і раніше багато в чому залежимо від друкованого тексту. Звичайно, нам хотілося б використовувати менше папери, але з її допомогою легше засвоювати інформацію. Такі, що самостираються документи дозволять знайти компроміс», – говорить Підлога Сміт (Paul Smith), менеджер лабораторії по розробці нових матеріалів канадського центру XEROX.

Компанія XEROX подала заявки на одержання патентів на технологію, що одержала робоча назва «що самоочищається папір». Робота над нею ведеться в рамках проекту, присвяченого концепції динамічних документів. Для розробки такого паперу дослідникам було необхідно знайти способи створення тимчасових зображень. Поворотним моментом у ході дослідження стало одержання з'єднань, які міняють колір при поглинанні світлових хвиль певної довжини, а потім поступово пропадають. На даному етапі зображення на папері зникає по закінченні 16-24 годин з моменту печатки. У той час як учені в канадському дослідному центрі XEROX працюють над хімічними аспектами технології, їх колеги з PARC – «батьківщини» лазерного принтера – проектують обладнання для печатки на спеціальному папері. Дослідники в PARC розробили його прототип, що створює зображення за рахунок використання смуги світла з певною довжиною хвиль. Нанесене в такий спосіб зображення згодом блідне або може бути стерте негайно під впливом тепла.

Хоча потенційні користувачі вже виявляють цікавість до тимчасових документів, багато чого ще тільки має бути зробити. «Технологія ще якийсь час залишиться дослідницьким проектом. Наші експерименти показують, що її комерційний запуск можливий, але ми поки зробили лише перший крок до цього», – заявляє Ерік Шредер (Eric Shrader), менеджер PARC по системах струминної печатки промислового класу.

Тимчасові документи – це частина проекту, у рамках якого компанія XEROX здійснює інвестиції в створення екологічних продуктів, таких, як технологія печатки із твердим чорнилом, що залишає на 90% менше відходів, чому аналогічні лазерні принтери; енергозберігаючі розв'язку; а також технології, що дозволяють заощаджувати папір

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: