Корисна інформація про коректори

Коригуюча рідина

Класифікувати коригувальні рідини можна по хімічному складу основи, на якій вони зроблені. Розрізняють три основні види коригуючих рідин: на спиртовій основі, на водній основі й на масляній основі. Коригувальні рідини на водній і спиртовій основі мають свої переваги й недоліки.

Спиртові мають високу кроючою здатністю. Швидко сохнуть на папері, але, на жаль, підсихають і усередині флаконів, що приводить до необхідності використання розчинника. Мають досить різкий "хімічний" запах, не бояться низьких температур.

Криюча здатність водних коректорів нижче, чим спиртових, але достатня для якісного коректування. Вони повільніше висихають на папері, але, разом із цим, значно довше спиртових зберігаються у флаконі. У якості розчинника можна використовувати звичайну воду. Не мають заходу, бояться низьких температур.

Коригувальні рідини на олійної основі, з'явившись на ринку останніми, об'єднали в собі переваги попередників і позбулися їхніх недоліків.

Коректор з пензликом

Усередині флакона "правильного" коректора перебуває кулька-шейкер, за допомогою якого при струшуванні флакона, коригувальна рідина здобуває однорідну консистенцію.

Коректор-Ручка

При використанні коректора-ручки слід злегка здавлювати пальцями корпус резервуара з коригуючої рідиною. Спеціально для цього корпус виконаний з еластичного тонкостінного пластику.

Після закінчення користування коректором, треба обов'язково закрити коригувальний вузол ковпачком.

Коректор стрічковий

Коректор ідеально підходить для оперативного внесення виправлень у рукописний або друкований текст, на всіх типах паперу. Завдяки ергономічній формі корпуса, коректор-стрічка легко й без особливих зусиль наноситься на папір, забезпечуючи рівне, безперервне й надійне покриття ділянки, на якій необхідно зробити виправлення. Легко обривається, не обсипається.

Ідеальний хімічний склад гарантує високу білизну стрічки, завдяки цьому вона практично непомітна на папері.

И головна перевага стрічкового коректора - немає необхідності чекати, коли він висохне, чорнило лягають на стрічку рівно й м'яко, не розмазуючись по поверхні.


 

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: