Відмінні риси різних видів ручок

Ручки можна розділити на наступні категорії:

У чому відмінність пір'яних ручок і ручок кулькових очевидно й не викликає питань. Відмінність же між різними видами ручок з кульковим пишучим вузлом вимагає деяких пояснень. Кульковий пишучий вузол застосовується в кулькових ручках, у гелевих ручках і в ручках-ролерах, основна відмінність між ними криється в складі чорнила й у системі їх подачі.

Чорнило для кулькових ручок проводяться на полімерній основі, для гелевих ручок і ручок-ролерів - на водній основі.

Крім основного (плівкоутворювального) речовини, яким може бути смола або масло, у чорнило додавало барвник або пігмент, розчинник, пластифікатор, сикатив, загущувач, а також різні добавки. Точна формула чорнила це комерційна таємниця кожного який поважає себе виробника. Чорнило на водній основі менш в'язання й забезпечують більш м'яке й легкий лист.

Найбільш проста система подачі чорнила в кулькових і гелевих ручок, чорнило надходило в пишучий вузол з резервуара природно, під тиском власної ваги й завдяки в'язкості сполучного речовини. Ручки-Ролери можуть мати в якості резервуара із чорнилом волокнисті капіляр або містити чорнило в рідкому виді. У другому випадку чорнило попадають у пишучий вузол через так звану "систему вільної подачі чорнила", яка на сьогоднішній день є вершиною інженерної думки в області створень пишучих інструментів.

Написати відгук

Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: